BLOG #4

Top 5 huidbehandelingen in de herfst (+ huidverzorging tips)

Terwijl de seizoenen veranderen, verandert ook uw huid en de zorg die de huid nodig heeft. In deze blog omschrijven we de 5 beste huidbehandelingen om uw huid te herstellen en gehydrateerd te houden in de herfst en om alvast voor te bereiden voor de lente.

Heeft u vragen over huidverbetering of wilt u persoonlijk advies? Plan dan online een gratis consult in.

BLOG #4

Top 5 huidbehandelingen in de herfst (+ huidverzorging tips)

Terwijl de seizoenen veranderen, verandert ook uw huid en de zorg die de huid nodig heeft. In deze blog omschrijven we de 5 beste huidbehandelingen om uw huid te herstellen en gehydrateerd te houden in de herfst en om alvast voor te bereiden voor de lente.

Heeft u vragen over huidverbetering of wilt u persoonlijk advies? Plan dan online een gratis consult in.

  • 5 minuten leestijd
  • Huidverbetering

  • Blog #4

  • 26-09-2022

  • 5 minuten leestijd

  • Huidverbetering

  • Blog #4

  • 26-09-2022

1. Chemische peeling

Chemische peeling behandeling
Chemische peeling behandeling

Chemische peeling is zeer effectief bij huidcondities, zoals; lijnen en rimpels, ouderdomsvlekken, grauwe huid, acnelittekens en pigmentatie.

Na een chemische peeling kan de huid er rood uitzien en branderig aanvoelen, alsof je zonnebrand hebt opgelopen. Het laatste wat je dan wil is dat je huid blootgesteld wordt aan directe zonlicht. Doordat we in de herfst en winter vaker binnen zijn, worden we minder blootgesteld aan de UV-stralen van de zon. Daarom zijn deze seizoenen ideaal voor huidbehandelingen zoals de chemische peeling.

Een andere reden om in de herfst je huid te laten behandelen is omdat de huid in de zomer van nature meer olie afscheidt en meer vuil opneemt (dode huidcellen). In de maanden oktober tot februari/maart kan je huid er doffer uitzien. Een goede huidbehandeling kan de dode huidcellen verwijderen, d​e huid hydrateren en zorgen voor een heldere, frissere en jonger uitziende huid.

De aantal chemische peeling behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon. Tijdens het gratis consult zal de behandelaar u verder adviseren over een eventuele kuur van deze behandeling.

Lees hier alle informatie over chemische peeling.

Gratis consult bij Dermaison Clinic Zoetermeer
Informatie & advies
Plan nu een gratis consult in.

2. Microneedling behandeling

Microneedling behandeling
Microneedling behandeling

Microneedling is zeer effectief bij huidcondities, zoals; lijnen en rimpels, ouderdomsvlekken, grauwe huid, acnelittekens en pigmentatie.

Het is klinisch bewezen dat microneedling de collageenproductie stimuleert. Microneedling is een niet-invasieve huidbehandeling die gebruik maakt van ultradunne titanium naalden die kleine micro-verwondingen veroorzaken in de allereerste laag van het huidoppervlak. Dit stimuleert het lichaam om de regeneratieve processen (cel vernieuwing) te stimuleren die elke dag van nature in de huid plaatsvinden. Tijdens deze regeneratie wordt de productie van collageen en elastine verhoogd. Het resultaat is een gladdere, frissere en jonger uitziende huid.

De aantal microneedling behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon, maar vaak wordt een kuur van 3 tot 9 behandelingen aanbevolen. Om resultaten te behouden, worden sessies eens in de 3 tot 4 maanden geadviseerd.

Lees hier alle informatie over de microneedling behandeling.

3. Biopeeling behandeling

Biopeeling behandeling
Biopeeling behandeling

Biopeeling is zeer effectief bij huidcondities, zoals; lijnen en acne, onzuiverheden, grauwe huid, fijne lijntjes en hyperpigmentatie.

Biopeeling is een 100% biologische peeling met detox en vitamine boost voor de huid. De kruidenpeeling is een mix van kruiden, zeewier en algen die op de huid aangebracht worden. De natuurlijke peeling zuivert de huid diep en zet de huid aan tot cel vernieuwing, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met vaak direct zichtbaar resultaat.

Na de biopeeling behandeling kan de huid er rood uitzien en branderig/ gevoelig aanvoelen. Het is na de behandeling dan ook belangrijk om zonlicht en zonnebanken (ook sauna) te vermijden. De huid heeft namelijk enkele dagen de tijd nodig om te herstellen en kan licht schilferen.

De aantal biopeeling behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon, maar vaak wordt een kuur van 3 tot 6 behandelingen aanbevolen. Om resultaten te behouden, worden sessies eens in de 6 tot 8 weken geadviseerd.

Lees hier alle informatie over de Biopeeling behandeling.

4. Microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie behandeling
Microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie is zeer effectief bij huidcondities, zoals; huidbeschadiging door de zon, droge huid, grauwe huid, fijne lijntjes en gerstekorrels.

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen verwijdert en de structuur van de huid verbetert. Microdermabrasie betekent letterlijk ‘huid afslijpen op microniveau’. Tijdens de microdermabrasie behandeling blaast het apparaat onder hoge druk kleine kristallen op de huid. Hierdoor ‘slijpen’ de kristallen op de huid en halen de laag met dode huidcellen weg.

De resultaten van microdermabrasie zijn direct na de eerste behandeling zichtbaar. De huid ziet er dan al stralender, egaler en frisser uit.
De aantal microdermabrasie behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon, maar vaak wordt een kuur van 3 tot 6 behandelingen aanbevolen. Om resultaten te behouden, worden sessies eens in de 6 tot 8 weken geadviseerd.

Lees hier alle informatie over de Microdermabrasie behandeling.

5. Laserontharing behandeling

Laserontharing behandeling
Laserontharing behandeling

Laserontharing is zeer effectief voor het definitief verwijderen van ongewenste haartje op het lichaam en gezicht.

Definitief ontharen met laser is een effectieve ontharingsmethode om ongewenste haartjes te verwijderen. Bij Dermaison Clinic in Zoetermeer gebruiken we hiervoor een diode laser met 3 verschillende golflengtes. Hierdoor kunnen we alle huidtypes behandelen. Omdat je na een laserontharing behandeling het beste direct zonlicht kunt vermijden, is de herfst een zeer geschikt seizoen om hiermee te beginnen.

De aantal laserontharing behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon (haardikte en huidtype), maar vaak wordt een kuur van 6 tot 8 behandelingen aanbevolen. Bij Laserontharing word je om de 2 tot 4 weken behandeld om zo alle haartjes die in de groeifase bevinden te vernietigen.

Bekijk hier alle Laserontharing behandelingen.

Huidzorg tips voor in de herfst

Huidzorg tips voor in de herfst
Huidzorg tips voor in de herfst

Breng zonnebrandcrème SPF50 aan
Zonnestralen zijn in de herfst en de winter net zo schadelijk als in de zomer. Bescherm je huid tegen schadelijke uv-stralen door een SPF 50+ zonnebrandcrème op je huid te smeren wanneer je naar buiten gaat.

Zelfs als je de hele dag binnen werkt, heb je nog steeds extra zonnebrandcrème nodig om UVA- en UVB-stralen te blokkeren die gemakkelijk hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken veroorzaken.

Gebruik vitamine C
Vitamine C werkt dubbel in de koudere maanden en helpt bij het bestrijden van SPF-stralen die niet volledig worden geblokkeerd door de zonnebrandcrème. Daarnaast helpt vitamine c tegen huidpigmentatie en helpt het om de collageenproductie te stimuleren, wat resulteert in een helderdere teint.

Hydrateer en voed de huid
Mensen met een gevoelige huid of met aandoeningen zoals psoriasis of eczeem kunnen een branderig gevoel ervaren tijdens de overgang van seizoenen. Het beste wat je kunt doen, is je huid hydrateren en bedekken met essentiële oliën, serums en crèmes (aloë vera). Voed je huid door elastine en collageen stimulerende behandeling om het herstelproces te vergemakkelijken.

Terugbelverzoek indienen
Bel mij terug
Terugbelverzoek indienen.

Informatie & Advies
Plan nu een gratis consult in.

Bel mij terug
Dien nu een terugbelverzoek in.