BLOG #1

9 dingen die je moet weten voor je gaat laseren

Heeft u vragen over laserontharing? Wilt u weten of ontharen met laser bij u past? In deze blog hebben we 9 dingen opgesomd die u moet weten over laserontharing.

Bij Dermaison Clinic werken we met de nieuwste lasertechnologie voor een snelle, effectieve en vrijwel pijnloze behandeling. Voor meer informatie over laserontharing kunt u geheel vrijblijvend een gratis consult inplannen.

BLOG #1

9 dingen die je moet weten voor je gaat laseren

Heeft u vragen over laserontharing? Wilt u weten of ontharen met laser bij u past? In deze blog hebben we 9 dingen opgesomd die u moet weten over laserontharing.

Bij Dermaison Clinic werken we met de nieuwste lasertechnologie voor een snelle, effectieve en vrijwel pijnloze behandeling. Voor meer informatie over laserontharing kunt u geheel vrijblijvend een gratis consult inplannen.

 • 3 minuten leestijd

 • Laserontharing

 • Blog #1

 • 03-09-2022

 • 3 minuten leestijd

 • Laserontharing

 • Blog #1

 • 03-09-2022

1. Is laserontharing pijnlijk, of valt het wel mee?

Laserontharing werkt door lichtpulsen van een laser door het pigment in het haar te sturen. Dit (licht) wordt omgezet in warmte, die de haarzakjes en de haarfollikel beschadigen. Laserontharing wordt door de meeste mensen als niet pijnlijk ervaren. Er zijn bepaalde delen van het lichaam en gezicht waar het iets pijnlijk kan zijn, zoals op een dunnere huid bij de neus, kin en slaap. Bij Dermaison Clinic gebruiken we een Diode laser met een koelmechanisme (uw huid wordt door de kop van de laser continue met ijskristallen gekoeld) wat helpt tegen de warmte.

2. Hoelang duurt het tot je resultaat ziet?

De laser richt zich op het haar dat zich in de actieve groeifase bevindt. Onze klanten merken dat het haar na één behandeling fijner en minder opvallend lijkt, maar een reeks behandelingen is essentieel om optimale resultaten te zien.

Meestal duurt het twee tot drie weken na uw eerste behandeling om een ​​verschil te zien en 6 – 8 behandelingen om het volledige resultaat te krijgen. De behandelingen zullen met tussenpauzes van 2 tot 3 weken herhaald worden. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. De haarzakjes bevinden zich allemaal in verschillende stadia van hun groei, dus het herhalen van de behandeling is nodig om ervoor te zorgen dat alle haartjes worden gelaserd.

3. Hoe moet je je voorbereiden op laserontharing?

Voor laserontharing behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haartjes dienen zo kort mogelijk te zijn om het laserlicht goed door te geleiden naar de haarwortel zodat de laser deze kan verhitten. Wij vragen u om bij iedere behandeling een goede voorbereiding te treffen voor een optimaal resultaat.

Hieronder een aantal punten voor de voorbereiding:

 • Het gebied moet 24 uur voorafgaand aan de behandeling netjes geschoren te zijn. Elektrische scheerapparaten worden niet aanbevolen, omdat het haar meestal te lang blijft,
 • Graag de behandelzone niet harsen of epileren, tussen of voorafgaand aan de behandelingen,
 • Het te behandelen gebied dient vrij te zijn van make-up, lotion, deodorant en zonnecrème. In onze kliniek zijn make-up remover doekjes, voor het geval u dit bent vergeten,
 • Zelfbruiners mogen 3 – 4 weken voor de behandeling niet worden gebruikt; het gebied moet namelijk grondig gereinigd zijn, zonder restjes.

Gratis consult bij Dermaison Clinic Zoetermeer
Informatie & advies
Plan nu een gratis consult in.

4. Hoelang duurt laser ontharen?

Een laserontharing behandeling voor het gehele gezicht kan slechts 20 minuten duren. Bij grotere delen van het lichaam kan het tussen de 20 en 50 minuten duren per behandeling. Tijdens het consult zal de behandelaar beter kunnen inschatten hoelang de behandeling zal duren. Nadat uw wensen zijn besproken en er een huid- en haar analyse is uitgevoerd zal de behandelaar de vervolgafspraken met u inplannen. U zult dan volledig geïnformeerd worden over de duur van elke behandeling.

5. Mag je sporten na laser ontharen?

Na de ontharingsbehandeling blijft de warmte van de laserstralen tot 24 uur in uw huid. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om gedurende 48 uur de sportschool, sauna of warme douches te vermijden. Wanneer uw huid aan nog meer warmte blootgesteld wordt, door bijvoorbeeld te sporten, dan kunnen bacteriën zich vermenigvuldigen met als gevolg dat u last krijgt van puistjes en irritatie op de huid. Uw huid moet eerst tot rust komen. Ons advies is om veel water te drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels te verwijderen.

6. Vermijd de schadelijke Uv-straling van de zon (ook in de schaduw)

Tijdens het consult zal de behandelaar u adviseren over wat het beste voor u is en wat u het beste kunt vermijden. Zowel voor als na de laserontharing behandeling is het belangrijk om zonnebaden en blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden.

Alhoewel onze diode laser alle huidtinten kan ontharen, is het belangrijk om de warmte van de zon of kunstmatige zonlicht te vermijden. Gevolgen van blootstelling aan zonlicht kunnen zijn dat er pigmentverschuiving plaatsvindt. Maar ook puistjes en huidirritaties kunnen een gevolg zijn van zonnebaden.

7. Meer dan alleen ontharen!

Naast een gladdere huid en permanente haarvermindering, biedt laserontharing ook voordelen, zoals het helpen verminderen van ingegroeide haren en minder irritatie van de huid. Dit komt omdat de behandeling het haar stimuleert om recht te groeien.

Laserontharing geschikt voor alle huidtypes bij Dermaison Clinic
8. Huidtypes die gelaserd kunnen worden

Onze diode laser heeft de nieuwste technologie met 3 golflengtes en een met ijs gekoelde kop. Daarnaast is de laser volledig gekeurd en o.a. voorzien van een CE keurmerk. Dit maakt de laser veilig voor laserontharing van gepigmenteerde en donkere huidtinten. Onze ontharingslaser richt zich op het pigment in het haar en niet op het pigment van de huid. Hierdoor kunnen we alle huidtinten behandelen.

9. Hormonen en ongewenste haartjes

De meeste klanten ervaren een vermindering van 90 procent van de haargroei! De haartjes worden effectief vernietigd en groeien niet terug. Op de behandelzone is een significante reductie van haartjes zichtbaar. Bij een enkeling kan het zijn dat er door hormonen nieuwe haarzakjes aangemaakt worden. Voor deze groep adviseren we om twee keer per jaar aanvullende behandelingen te doen.

Terugbelverzoek indienen
Bel mij terug
Terugbelverzoek indienen.

Informatie & Advies
Plan nu een gratis consult in.

Bel mij terug
Dien nu een terugbelverzoek in.