Er zijn zoveel mythes over laserontharing dat u misschien twijfelt over het ontharen met laser. In deze blog zetten we de feiten naast de mythes en geven we antwoorden op uw vragen rondom laserontharing.
Voor meer informatie over laserontharing kunt u geheel vrijblijvend een gratis consult inplannen.
1. Laserontharing werkt alleen op een lichte huid
Dit is niet waar, maar er is een reden waarom veel mensen denken dat laserontharing alleen geschikt is voor mensen met een lichte huid. Laserontharing richt zich op het pigment in de haarzakjes en niet op het pigment op de huid. De lichtenergie beschadigt de haarzakjes zonder de omringende huid te beschadigen. In oudere laserontharing apparaten was een contrast tussen de haarcellen en de huidskleur nodig voor de laser om de haarzakjes te identificeren en te verwijderen. Om deze reden kreeg een combinatie van donker haar en een lichte huid het beste resultaat na een behandeling. Maar dit is niet langer een probleem met de nieuwe lasertechnologieën.
Als u een donkere huid of een gebruinde huid hebt, kunt u veilig en effectief ongewenst haar verwijderen met laser. Zorg er wel voor dat u een salon/ praktijk kiest die ervaring heeft met laserontharing. Als u voor een kliniek kiest die geregistreerd is in kwaliteitsregisters, is het risico op complicaties laag. Een efficiënte laserontharing mag namelijk niet leiden tot problemen zoals littekens, brandwonden en blijvende verkleuring, ook niet bij donkere huidtinten.
2. Je hebt maar één laserontharing behandeling nodig
Laserontharing hoort helaas niet bij de eenmalige behandelingen. Volledige ontharing met laser vereist herhaalde behandelingen. Dit is nodig omdat niet alle haartjes zich in dezelfde haargroeifase bevinden. Laserontharing richt zich op de nieuwe haarzakjes die actief groeien. Om permanente ontharing te bereiken, zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haarzakjes in de groeifase te kunnen verwijderen.
Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van de behandelzone en uw haargroei. Sommige cliënten zien na 2 a 3 behandelingen al significant resultaat, terwijl anderen na 6 tot 8 behandelingen resultaat zien. Resultaten van laserontharing variëren omdat iedereen zijn eigen haargroeipatronen heeft en zijn ook mede afhankelijk van de laserapparaat en de ervaring van de salon/ praktijk.
De cliënten van Dermaison Clinic zien na 6 tot 8 behandelingen een significante vermindering van 90% tot zelfs 100% van haargroei op de behandelzone.
3. Laserontharing is niet veilig!
Laserontharing is zeer veilig wanneer het wordt uitgevoerd door een gecertificeerde behandelaar of esthetische medische professional. Een ervaren behandelaar kent de wettelijke richtlijnen en procedures en is getraind in het gebruik van laserapparaten. Gecertificeerde aanbieders van laserontharing weten welke laser geschikt is voor welk huidtype, haartype, haardikte en verschillende haarkleuren.
Ontharen met laser is veilig voor alle zones op het lichaam. Ook voor de intieme zones (bikinilijn, schaamstreek, bilnaad) is laserontharing een veilige ontharingsmethode. Sommige lasers werken goed op een lichtere huid, maar niet op een donkere huid. Voor een effectieve en veilige laserontharing volgens Europese standaarden, is het erg belangrijk om zorgvuldig te kiezen voor een gecertificeerde salon/ praktijk.
Informatie & advies
Plan nu een gratis consult in.
4. Laserontharing zorgt ervoor dat het haar sneller terug groeit
Een veel voorkomende misvatting is dat laserontharing ervoor zorgt dat het haar sneller terug groeit. Met definitief laser ontharen vernietigd de laser alle haarzakjes op de behandelzone, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Houd er rekening mee dat niet alle behandelde haren direct na de behandeling zullen uitvallen. Het ontharingsproces zal in de loop van de dagen tot weken na de behandeling plaatsvinden.
Sommige mensen verwarren de uitvallende haartjes (omdat ze lijken op stoppels) met aanhoudende haargroei. Bij een zeer klein aantal mensen kan het haar na een laserontharing dikker en donkerder terug groeien. Dit staat bekend als paradoxale hypertrichose en komt bijna nooit voor.
5. Laserontharing is pijnlijk
Dit is een van de meest opvallende mythes over laserontharing. De waarheid is dat laserontharing niet als pijnlijk wordt ervaren. De meeste cliënten beschrijven het alsof een elastiekje tegen de huid wordt geslagen. Anderen voelen alleen de warmte. Bij Dermaison Clinic werken we met een Diode laser met 3 verschillende golflengtes en een ijskop. De ijskop zorgt ervoor dat uw huid tijdens de behandeling met ijskristallen wordt gekoeld, waardoor u de warmte van de laser minimaal ervaart.
6. Laserontharing is duur
Denkt u dat laserontharing duur is? Wist u dat een gemiddelde vrouw gedurende haar hele leven tussen de 10.000 en 25.000 euro uitgeeft aan ontharing? En dan tellen we de tijd om te scheren, harsen en/of epileren nog niet eens mee. Een laserontharing behandeling bij Dermaison Clinic begint al vanaf 45 euro (kuur 360 euro) voor een klein gebied. Zelfs nadat u de kosten van meerdere laserontharing behandelingen bij elkaar optelt, blijkt laserontharing op de lange termijn nog steeds veel goedkoper te zijn dan andere ontharingsmethodes.
Let er wel op dat de kosten van laserontharing sterk variëren per salon of praktijk. Dit is afhankelijk van uw woonplaats, laserapparaat en het ervaringsniveau van de salon of praktijk.
7. Je kunt je in de zomer niet laten laseren
Als nazorg en om complicaties te voorkomen, is ons advies om na een laserontharing behandeling blootstelling aan de zon te beperken. Het probleem zit dus niet in de laserontharing zelf, het is dat u in de zomer meer kans hebt om uw huid aan de zon bloot te stellen, waardoor er eventueel complicaties kunnen optreden.
Wilt u zich in de zomer laten ontharen met laser? Dan dient u voorzichtig te zijn met zonlicht en uw huid te beschermen met zonnecrème (minimaal SPF30). U kunt er ook voor kiezen om in de herfst of winter te beginnen met laserontharing, zodat u de eerste behandelingen voltooit wanneer de blootstelling aan de zon lager is.
Mocht u meer informatie willen over laserontharing, dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een consult inplannen met de behandelaar. Tijdens het consult zal de behandelaar uw huid en haar analyseren, een proefbehandeling (testshot) uitvoeren en u volledig informeren over het ontharen met laser.